Haberler
2°C Bildirisini İmzaladık
Coca-Cola İçecek yakın tarihte Cambridge Üniversitesi Sürdürülebilirlik Liderliği Programı (CPSL) tarafından oluşturulan ve yönetilen Galler Prensliği İklim Değişikliği Şirket Liderleri Grubu’nun (CLG) hazırlamış olduğu Kopenhag ve Cancun Bildirilerini imzalayan en önemli Coca-Cola şişeleyicilerinden ve Türkiye’deki az sayıda şirketten birisi olmuştu.
CCİ olarak, iklim değişikliği konusunda etkili, sağlam ve eşitlikçi bir küresel eylem planı oluşturulması gerektiği mesajını veren bu bildirileri kuvvetle destekliyoruz.
Şimdi ise bu desteğimizin göstergesi olarak özel sektörün iklim değişikliği konusunda ortak geliştirdiği söylemlerin beşincisi olan ve uluslararası iş dünyasının bu konudaki ilerlemeci ve kesin tavrını ortaya koyduğu kabul edilen 2°C Bildirisi’ni imzaladık.
Bu girişimlere destek vermemiz, çevrenin korunması konusuna verdiğimiz önemin yanı sıra sürdürülebilir kalkınma ve büyüme konusundaki lider tavrımızı da ortaya koyuyor.